2019, EEN JAAR VAN AFWIJKINGEN, VERKENNINGEN & AANPASSINGEN

NOG MINDER DAN EEN WEEK EN DAN IS HET JAAR 2019 VOORBIJ. EEN JAAR DAT GEKENMERKT WORDT DOOR AFWIJKINGEN, VERKENNINGEN, EN AANPASSINGEN. AFWIJKINGEN TEN OP ZICHTE VAN DE PLANNING, VERKENNINGEN NAAR ANDERE WEGEN ALS DE BENADERING NIET WERKT, EN AANPASSINGEN OMDAT DE VOORBEREIDINGEN MEER TIJD VERGT.

Voor Buro Pro-kumpulan is 2019 daarom een jaar van pionieren op onbekende terreinen.  Waar een planning alleen dient om de grote lijnen niet uit het oog te verliezen, omdat het zoeken naar wegen om in gesprek te gaan met de doelgroep, de mensen die in de Molukse wijken wonen, via de wijkorganisaties meer een weg van ‘trial en error’ is. 

De planning om dit jaar, met de wijkbewoners van twee van de vier geselecteerde Molukse wijken voor ‘De kopgroep van vier’ in gesprek te gaan, is niet gehaald. Ook de geplande jaarlijkse infodag in het MKC in Houten is niet gehaald. Wat wel is gelukt, is de verspreiding van de folders en posters met informatie over de culturele reis  ‘Pengayu & prauw’ in een aantal Molukse wijken, en een community account op facebook gecreëerd met een extra informatieblad over de culturele reis.  

De gesprekken met de wijkbewoners van de vier geselecteerde wijken voor ‘De kopgroep van vier’ zijn daarom verschoven naar het voorjaar van 2020. Je zou kunnen denken, dat is zeker één van de goede voornemens van Buro Pro-kumpulan. Dat klopt, maar er zijn er nog twee: een start maken met het werkprogramma ‘Werken met duurzame coalities’ , en natuurlijk het organiseren van de jaarlijkse infodag. Maar met de geleerde lessen vers in het achterhoofd is enige terughoudendheid, bij het omzetten van deze drie goede voornemens in acties en activiteiten, wel nodig. 

2020 zal daarom niet veel anders zijn dan 2019, want het pionieren op onbekende terreinen is nog lang niet voorbij. Het zal dan ook weer de nodige creativiteit, inspanning, flexibiliteit, en tijd vergen om de goede voornemens in daden om te zetten. Juist dit maakt het dat Buro Pro-kumpulan 2020 met vertrouwen en goede moed tegemoet gaat. 

Buro Pro-kumpulan wil 2019 afsluiten met de publicatie van de 4e en laatste nieuwsbrief, die informatie bevat over de soorten projecten die in het werkprogramma ‘Werken met duurzame coalities’ kunnen worden ingebracht. Een de BI-versie daarvan is ook bijgevoegd voor de geïnteresseerde volgers elders zoals op facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *