Doneren

DE OUDEREN IN ABORU BRENGEN HUN OUDE DAG LIJDZAAM EN EENZAAM DOOR

Aboru is een dorp op het kleine Molukse eiland Haruku in Oost-Indonesië. Het inwonersaantal is ca 2.100 (ca 700 gezinnen).

Twintig procent van de gezinnen worden volgens de overheidsnorm aangemerkt als arme gezinnen. Hun maandelijkse inkomen is minder dan 31 euro (BSP Indonesië, 2022), ofwel minder dan 1 euro om dagelijks rond te kunnen komen. Ze hebben ook geen families die ze ondersteunen.

De meest kwetsbare groep zijn de ouderen. De meeste ouderen in Aboru brengen hun oude dag vaak in eenzaamheid door. Als ze ziek zijn klagen ze niet. omdat ze weten dat er gewoon geen geld is om een dokter te laten komen. Velen van hen brengen zo hun oude dag lijdzaam door.

Sinds een paar jaar krijgen de alleenstaande ouderen een kleine financiële bijdrage van de overheid. Net genoeg om van te kunnen leven, maar te weinig om de kosten voor de extra medische zorg en thuiszorg te betalen.

Medische controle tijdens een huisbezoek door het medische team.
Bron: Batha Sinay, YMLA

Buro Pro-kumpulan, Yayasan Maha Lesa Aboru (YMLA) en het medische team dat de gezondheidspost in Aboru ondersteunt zetten zich daarom in om de volgende voorzieningen te realiseren.

1. Twee maandelijkse gezondheidscontrole.

2. Thuiszorg om te helpen met de persoonlijke verzorging.

3. Particuliere hulp om het huishouden doen.

4. Uitleen van hulpmiddelen (looprekken, rollators, rolstoelen).

WIL U ONS STEUNEN OM DE VOORZIENINGEN TE REALISEREN, KLIK DAN OP ONDERSTAANDE LINK EN GA NAAR DE CAMPAGNE ‘HELP KWETSBARE OUDEREN IN ABORU AAN EEN WAARDIGE OUDE DAG’ EN DONEER

https://www.pifworld.com/nonprofits/mx_Gpbcs2Dc/stichting-pro-kumpulan

Het medisch team (de drie vrouwen in de gekleurde uniformen) samen met de dominee en
de voorzitter van YMLA Bron: Batha Sinay, YMLA

Wil je de gezondheidspost ook helpen om kleine zonnestroominstallatie aan te schaffen. Klik dan op dezelfde link, ga dan voor de campagne ‘Zonnestroom voor de gezondheidspost in Aboru’ en doneer.

Rechtstreeks doneren kan ook

U kunt uw donatie ook rechtstreeks storten op de bankrekening van Stichting Pro-kumpulan en ‘wij steunen de gezondheidszorg in Aboru’ als referentie bij vermelden.

U kunt ons ook steunen door periodiek een kleine bijdrage te doneren en ‘Een vriend van Buro Pro-kumpulan’ bij te vermelden.